Overslaan en naar de inhoud gaan

Grip op de hormoondip!

Het programma Overgang Online duurt -als je het aaneengesloten volgt -14 weken. We behandelen theorie, er zijn losse video’s en persoonlijke oefeningen, checklists en reflectiemomenten. Je leert over wat de overgang is, waar klachten vandaan komen, hoe je via voeding en leefwijze hormonen beter in balans krijgt en wat het verschil is tussen reguliere en alternatieve therapie. Hormonale veranderingen kunnen veel klachten geven en kunnen lichamelijke veranderingen teweegbrengen. Er is aandacht voor het feit dat je meer kans hebt op gewichtstoename, op hart, – en vaatziekten en op osteoporose (botontkalking).

Kortom: alle overgangsklachten worden besproken en natuurlijk worden er oplossingen genoemd. Stap voor stap leer je je lichaam beter kennen. Grip krijgen op de hormoondip om zo plezierig en fit de overgang door te komen: dat is het doel!

Modules

Ons interactieve programma is opgedeeld in veertien modules. Elke module heeft een thema en wordt ingeleid door een filmpje. Wil je snel aan de slag met een specifieke klacht? Werp dan een blik op de inhoudsopgave. Daar zie je in één oogopslag het onderwerp dat je zoekt. Geen enkele vrouw en levenssituatie is gelijk. Het is daarom van groot belang dat je zelf kijkt en beoordeelt welke manier van leren het beste bij je past. Je eigen keuzes maken is de beste weg voor een goed en doeltreffend eindresultaat.

De modules in het programma zijn:

 1. Het programma Overgang Online
 2. Het verschil tussen mannen en vrouwen
 3. De overgang en de rol van hormonen
 4. Welke fasen kent de overgang?
 5. Welke klachten kent de overgang?
 6. Hoe maak je een plan van aanpak?
 7. Menstruatie en lichamelijke klachten in de overgang
 8. Stemmingswisselingen en psychische klachten in de overgang
 9. Voeding in de overgang
 10. Beweging in de overgang
 11. Stress de baas in de overgang
 12. Veranderingen van haar, huid en slijmvliezen
 13. Seksualiteit in de overgang
 14. Aandachtspunten voor je gezondheid in de overgang
 15. Extra Informatie over boeken, websites etc.


Het programma Overgang Online is zorgvuldig samengesteld en opgebouwd uit recente studies van onder andere de NVOG. Henriëtte is lid zijn van de NVOG en verkrijgt haar informatie uit onderzoeken en adviezen van de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG die zich specifiek met de overgang bezighoudt.

x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl