Overslaan en naar de inhoud gaan

Het lesprogramma Overgang Online is onderdeel van Mates Academie: hét kennisplatform gericht op vrouwenzorg. Mates Academie verzorgt hoogwaardige online programma's en trainingen die medische kennis voor iedereen toegankelijk maakt. 

Over Henriëtte Rijsdijk

Afbeelding
Henriëtte

Mates Academie is opgericht en bedacht door zorgprofessional Henriëtte Rijsdijk (58). Henriëtte is de specialist op het gebied van vrouwengezondheidszorg. Jarenlang werkte zij als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis, maar in 2000 ging het roer om.

Onbegrepen

"Reden voor dit besluit was dat ik zelf op 37-jarige leeftijd in de overgang kwam. Vriendinnen herkenden zich niet in mijn klachten en specialisten wisten niet wat ze ermee moesten… Omdat ik me in die tijd vaak onbegrepen en niet gehoord voelde, gooide ik het roer om en begon ik mijn eigen overgangspraktijk. Honderden vrouwen begeleidde ik de afgelopen jaren in mijn praktijk in Rotterdam. En zo werd ik de specialist die ik zelf zocht." 

Missie

"Het gevoel dat er nog steeds veel vrouwen in Nederland onnodig gebukt gaan onder overgangsklachten deed me beseffen dat ik mijn kennis veel breder wilde verspreiden. Zoveel mogelijk vrouwen niet langer gebukt laten gaan onder opvliegers, nachtelijk transpireren, huilbuien en stemmingswisselingen: dat is mijn missie. Met het programma Overgang Online is dat gelukt en stel ik al mijn kennis en ervaring beschikbaar zodat alle vrouwen hier hun voordeel mee kunnen doen. Samen gaan wij opzoek naar de oplossingen die het best passen bij jouw klachten en leefomstandigheden."

Liefde en passie

"Dit programma, gemaakt met liefde en passie, duurt aaneengesloten14 weken en kun je volgen waar en wanneer je dat wil en in je eigen tempo. We behandelen theorie, er zijn losse video’s en persoonlijke oefeningen, checklists en reflectiemomenten. Alle overgangsklachten worden besproken en natuurlijk worden er oplossingen genoemd om van die klachten af te komen. Dat is voor elke vrouw verschillend. Ik nodig je daarom uit om met mij op zoek te gaan naar wat het best bij je past. Dit doe je online, maar kan ook via een groepsgesprek óf persoonlijk in een 1-1 coach-gesprek."

Toegankelijke vrouwenzorg

Henriëtte zweert bij een multidisciplinaire aanpak en brengt verschillende specialisten en expertises zoveel mogelijk samen voor het beste resultaat. Naast haar werk als trainer wordt zij regelmatig gevraagd als projectleider in ziekenhuizen en als spreker op symposia. Adviezen en kennis volgen altijd op basis van de laatst verkregen studies en onderzoeken. Henriëtte is lid van de De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en is aangesloten bij de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG die zich specifiek bezighoudt met de overgang. 

x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl