Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Overgang online

Iedere vrouw krijgt ermee te maken: de overgang. Maar wat is de overgang eigenlijk? Wat verandert er? En wat is er nodig om deze soms hobbelige periode goed door te komen? We vertellen je er graag meer over in ons programma Overgang Online! Want hoewel je te maken kunt krijgen met diverse ongemakken -die overigens van vrouw tot vrouw kunnen verschillen- zijn er ook kansen! 


Overgang
Eerst maar eens even naar de cijfers. Naar schatting zijn er jaarlijks 1,5 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. De overgang is de levensfase waarin je van een vruchtbare naar een onvruchtbare periode gaat en kent bij elke vrouw een andere tijdsduur. De overgang duurt gemiddeld 6 tot 7 jaar. Er zijn drie duidelijke fases te onderscheiden: de perimenopauze, de menopauze en de postmenopauze. De leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt ligt gemiddeld rond het 50ste levensjaar, maar ook dat verschilt. 

Fases
Wanneer we het hebben over de menopauze, dan hebben we het over de laatste menstruatie in het leven van een vrouw. De perimenopauze is de fase die daaraan vooraf gaat, de tijd waarin de menstruatie verandert. De postmenopauze is de periode vanaf een jaar na de laatste menstruatie.

Ongemakken
Er gebeurt veel in het lichaam van een vrouw tijdens de overgang en deze jaren kunnen gepaard gaan met diverse ongemakken. De meest gehoorde klachten zijn opvliegers, stemmingswisselingen, (nachtelijk) transpireren en vermoeidheid. De oorzaak van deze klachten ligt in het feit dat de vrouwelijke hormoonhuishouding verandert en er een daling optreedt. De afname van het hormoon oestrogeen speelt een belangrijke rol in het ontstaan van klachten.

Kansen
Naast het feit dat de hormoonhuishouding verandert, is dit ook een fase van relativering. Wat heb ik gedaan in mijn leven? En hoe wil ik verder? Veel vrouwen gaan weer studeren, kiezen een andere baan en gaan beter voor zichzelf zorgen. In Engeland hebben ze een mooie naam voor deze levensfase: your second life, jouw tweede leven. Daar liggen wat ons betreft de kansen! Als er ruimte is om te veranderen, dan is er ruimte om het beter te doen dan je altijd al deed. In het programma Overgang Online vertellen we hier meer over en zoomen we ook in op voedingskansen.

Overgang Online
Feit is dat de overgang langzamerhand uit de taboesfeer raakt en dat is fantastisch, want door erover te praten ontstaat er begrip. We hebben meer behoefte aan kennis over deze fase en willen graag zelf de regie in handen houden. Het terugpakken van de regie begint hier. Met het programma Overgang Online stellen wij kennis en ervaring beschikbaar zodat alle vrouwen hier hun voordeel mee kunnen doen.

We gaan samen opzoek naar de oplossingen die het best passen bij jouw klachten en leefomstandigheden. Dit programma duurt 14 weken en kun je volgen waar en wanneer je dat wil en in je eigen tempo. We behandelen theorie, er zijn losse video’s en persoonlijke oefeningen, checklists en reflectiemomenten. Alle overgangsklachten worden besproken en natuurlijk worden er oplossingen genoemd om van die klachten af te komen. Dat is voor elke vrouw verschillend. We nodigen je uit om met ons op zoek te gaan naar wat het best bij je past. Dit doe je online, maar kan ook via een groepsgesprek óf persoonlijk in een 1-1 coachgesprek met Henriëtte.

 

x

Bedrijfsgegevens

location icon  Kreek 12
        3147PW Maassluis
location icon  KvK nr:  75389487
location icon  +31 (0)6 20320168
location icon  team@matesacademie.nl